27aug
12nov
11.12.2017
Carnavalseizoen

Zondag 3 november fanfarezaal De Auw Sjoel.

In de rest van Nederland zijn ze wereldberoemd, maar in Limburg kan hun faam nog wel een  zetje gebruiken: het kolderieke duo Stenzel & Kivits. Landelijk treden ze met veel succes op in theaters en tijdens festivals. Ze weten het publiek te boeien met een originele mengeling van muzikale genialiteit en gortdroge humor. Ze staan wekelijks op vaderlandse podia, maar werden ook al bewonderd in BelgiÎ, Duitsland en zelfs op een theaterfestival in Finland.

Zondag 3 november (20.00 uur) wordt hun CV uitgebreid met een ludiek concert in samenwerking met fanfare St. Cecilia Ubachsberg. We praten over Music & Comedy, een uiterst humoristisch steekspel tussen een duo/orkest en slapstick.

Het is de zorg van veel dirigenten, muziekcommissies en besturen: hoe krijgen we onze zalen gevuld? De tijd dat een jaarlijks evenement vanzelfsprekend uitverkocht is, ligt ver achter ons. Muziekverenigingen moeten creatief zijn en nieuwe wegen durven inslaan om toeschouwers enthousiast te krijgen. Met de ooit zo populaire Proms krijg je immers niet meer alle stoelen bezet.

In het duoconcert met Stenzel & Kivits heeft de fanfare van Ubachsberg echt weer iets bijzonders gevonden. Op het programma staat een uitermate verrassende combinatie van bekende melodieÎn, humor, theater, muzikale chaos en solistische hoogstandjes. Centraal thema: een omhooggevallen tenor laat zich ëbegeleidení door een ëietwatí stuntelige, hooggeschoolde pianist en een (vaak proestend) orkest. Opvallend is, dat tijdens de show de verhoudingen tussen de vactoren telkens veranderen. Niets staat vast en al helemaal niet de enorme vleugel op het podium of het drumstel van de schuddebuikende percussionist.

Het concert van briljante onzin in de Ubachsbergse fanfarezaal ëDe Auw SjoeÎlí is een avondje genieten op een geheel andere wijze. Muzikaal, zeker, maar evenzeer gespitst op wat elke seconde gebeurt en vooral lachen, gieren, brullen. Topamusement dat je niet aan je voorbij mag laten gaan!!

Zondag 3 november, 20:00 uur.

Fanfarezaal ëDe Auw SjoeÎlí, Oude Schoolstraat 33 Ubachsberg.

Entree: Ä 7,-

Zie ook www.fanfareubachsberg.nl