Sinterklaasconcert op 28 november

Sinterklaasconcert op 28 november te Sibbe Het dorp Sibbe-IJzeren is een van de kernen van de gemeente Valkenburg aan de Geul. Samen met IJzeren telt het dorp ongeveer 1700 inwoners. Om de leefbaarheid in deze kleine kernen in stand te houden c.q. te verbeteren is een bloeiend verenigingsleven belangrijk. Harmonie St. Rosa van Sibbe-IJzeren wil bijdragen aan een bloeiend verenigingsleven door het betrekken van de jeugd van Sibbe-IJzeren bij hun vereniging. Immers een bekende uitdrukking luidt: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Veel jeugdigen hebben nog nooit een muziekinstrument in hun handen gehad en daar wilde Harmonie St. Rosa graag verandering in brengen. De harmonie Sint Rosa organiseert inmiddels al het 2e schooljaar workshops om de leerlingen van groep 5 en 6 te laten kennismaken met een muziekinstrument, dit in samenwerking met de basisschool Heilig Hart van Sibbe. Het organiseren van dergelijke workshops kost natuurlijk geld, daarom heeft de harmonie een verzoek voor een bijdrage ingediend bij de Limburgse Muziekbond in het kader van de Stimuleringsregeling Opleiding en Talentontwikkeling.

Deze inschrijving bleef niet zonder resultaat! De harmonie heeft van de Limburgse Muziekbond te horen gekregen dat ze een bijdrage van €2000,- in ontvangst mogen nemen. Met dit bedrag konden de workshops begin dit schooljaar weer gestart worden. Op 16 september j.l. was het dan zover. Vier muziekdocenten met verschillende muziekinstrumenten waaronder een klarinet, saxofoon, dwarsfluit en trompet/bugel kwamen een demonstratie geven. Na afloop van deze demonstraties mochten de leerlingen alle instrumenten uitproberen. Groot was af en toe de hilariteit bij het produceren van de eerste klanken uit een instrument. Vervolgens werd er door de leerlingen een definitieve keuze gemaakt voor een instrument. Op dit instrument zijn zij nu druk aan het oefenen en krijgen zij iedere vrijdag een uur les. In totaal krijgen 25 leerlingen les op de 4 verschillende instrumenten. De leerlingen zijn erg enthousiast over de lessen net als de muziekdocenten en de leerkrachten van de school! De workshops worden afgesloten met een spetterend optreden van de leerlingen tijdens het Sinterklaasconcert samen met de harmonie.

Bent u benieuwd naar dit unieke optreden? Kom dan op 28 november om 19.00 naar het gemeenschapshuis de blokhut in Sibbe, u bent van harte welkom!

afsluiting schooljaar 2015 2016

Afsluiting schooljaar 2015 2016 2